Om festivalen

I Borlänge finns SSAB, världsledande på tillverkning av höghållfast stål och vi har dessutom Europas modernaste pappersmaskin, visst är det häftigt!

Här läser procentuellt sett många av våra gymnasieelever på teknik- och vetenskapliga utbildningar. Vid Högskolan Dalarna, som i synnerhet är framstående på digitala utbildningar, studerar ca 16 000 studenter. 

2047 Science Center är en vetenskapsarena för våra unga invånare och Dalarna Science Park arbetar för framtida innovationer med våra vuxna. Därtill bidrar Borlänge Bibliotek med lärande och utveckling till de minsta.

Borlänge är en av Sveriges konsulttätaste kommuner. IT-företag som bland annat CGI och Tretton37 står för kreativitet och teknisk spetskompetens som driver utvecklingen framåt. För att Borlänge ska vara en hälsosam stad att leva i, idag och i många generationer framöver, är hög leveranskvalitet och miljöriktig hantering ett ansvarsfullt åtagande för Borlänge Energi som levererar sina produkter 24 timmar om dygnet.

Borlänge har ett växande näringsliv i ständig utveckling, vilket vi är otroligt stolta över! Med anledning av detta vill vi tillsammans med våra samarbetspartners berätta och visa Borlänges styrkor inom teknik och vetenskap. Målet är att inspirera till nyfikenhet och utveckla befintliga intressen inom dessa områden. Välkommen att ta del av spännande aktiviteter och fantastiskt kunskap under festivalens fyra dagar!

Angelica Ekholm

Näringslivschef, Borlänge kommun

Medverkande

Stäng meny